Ministru kabinets Ministru prezidents
Ministru kabineta un Valsts kancelejas ēka

Lai koordinētu un pārraudzītu Ministru kabineta (MK) deklarācijas izpildi un mērķu sasniegšanu, kā arī noteiktu politikas virzienus citām MK tematiskajām komitejām, izveidota MK Stratēģiskās vadības tematiskā komiteja.

Komiteju vadīs Ministru prezidente Evika Siliņa, un tās locekļi būs visi 14 nozaru ministri. Stratēģiskās vadības komitejas izveidi paredz Ministru prezidentes rīkojums, kas izdots 9. novembrī.

Komitejas uzdevums ir risināt dažādus starpnozaru jautājumus, piemēram, nozaru ministriju priekšlikumi birokrātijas mazināšanai, skaidru rezultatīvo rādītāju noteikšana MK rīcības plānā, komercbanku kreditēšanas veicināšana, lielo investīciju projektu virzība, visaptveroša demogrāfijas politika u. c.

Valdības iecerētās darbības deklarācija pieejama Ministru kabineta mājaslapā. Tajā uzsvērts, ka Latvija ir latviska, labklājīga, droša un iekļaujoša Eiropas valsts, kura ilgtspējīgi attīstīsies demogrāfisko, klimata, tehnoloģiju un digitālo pārmaiņu laikā. Balstoties uz deklarāciju, pašlaik top detalizēts Ministru kabineta Rīcības plāns.

Ministru kabineta sēžu zāle

Aleksis Zoldners

Ministru prezidentes preses sekretārs
aleksis.zoldners [at] mk.gov.lv